- Ratatouillesoppa
- 1 st aubergine tärnad
- 1 st stor gul lök hackade
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk hackad färsk timjan
- 1 st lagerblad
- 1 st zucchini tärnad
- 2 st röd paprika tärnad
- 2 dl vitt vin
- 1 burk krossade tomater
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 st tomater tärnade
- 2 msk basilika hackad färsk
- chili efter smak
- 1 msk honung
- salt och peppar
Fräs aubergine, lök, vitlök och chili i olivoljan i en stor gryta utan att det får färg. Låt timjan och lagerblad fräsa med. Lägg i zucchini och paprika, späd med vinet, krossade tomater och grönsaksbuljongen
Låt koka cirka 5 minuter. Lägg i de tärnade tomaterna och fortsätt koka i 5 minuter så soppan tjocknar något. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Mixa ihop soppan lite med en stavmixer.
Det är bara en fördel att göra soppan i förväg så att den får stå och dra och utveckla sina smaker.