Ostomelett med rostade grönsaker

4 pers

Rotsaker
250
g morötter
3 st palsternackor
1 st rödlök
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1,5 msk olivolja
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Omelett
6 st ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning
1 dl riven ost

Ostkräm
150 g färskost
1 dl riven ost
1 msk vatten
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär morötter och palsternackor i stavar och löken i klyftor, blanda dem med basilika, oregano, olja och honung. Salta och peppra. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn ca 30 min.
3. Knäck ägg i en skål blanda med mjölk, rör samman löst med en gaffel. Salta och peppra.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och häll sen i smeten. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot botten på stekpannan. Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt i kanterna. Strö på ost och vik dubbel.
5. Blanda färskost med ost och vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg den på omeletten, toppa med rotsaker och sallad.
6. Servera.