Kycklingwok med bambuskott och udonnudlar

Det här behöver du 
4 Kycklingfiléer (Vi körde färska färdigkryddade med citron och dragon) 
1 Äggvita 
2 tsk Majsstärkelse 
Olja att steka i 
100 g Bambuskott
2 Salladslökar
100 g Champinjoner 
2 Morötter
Sockerärtor
2 stjälkar Selleri 

Woksås 
4 msk Kinesisk soja
1 tsk strösocker
1 tsk vitvinsvinäger funkar med äppelcidervinäger också 
2 tsk majsstärkelse 
sesamfrön

Gör så här:
Finstrimla kycklingen. Blanda äggvita, majsstärkelse och salt till en marinad och låt kycklingen 
marinera till stekning. Finstrimla bambuskott, salladslök, morot, sockerärtor och selleri, skiva champinjonerna. 
Blanda grönsakerna i en bunke.
Sås: Skaka ihop soja, socker, vinäger, vatten och maizena i en redningsbägare.
Fräs kycklingbitarna i olja i en wokpanna. Sänk värmen och låt kycklingbitarna bli genomstekta. 
Ta upp kycklingbitarna. Tillsätt grönsakerna och woka en stund. Blanda ner kycklingen och nudlar, 
häll över såsen.

Kommentera