Ratatouillesoppa

  • Ratatouillesoppa
  • 1 st aubergine tärnad
  • 1 st stor gul lök  hackade
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 1 st zucchini tärnad
  • 2 st röd paprika tärnad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 st tomater tärnade
  • 2 msk basilika hackad färsk
  • chili efter smak
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Fräs aubergine, lök, vitlök och chili i olivoljan i en stor gryta utan att det får färg. Låt timjan och lagerblad fräsa med. Lägg i zucchini och paprika, späd med vinet, krossade tomater och grönsaksbuljongen
Låt koka cirka 5 minuter. Lägg i de tärnade tomaterna och fortsätt koka i 5 minuter så soppan tjocknar något. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Mixa ihop soppan lite med en stavmixer.
Det är bara en fördel att göra soppan i förväg så att den får stå och dra och utveckla sina smaker.

Kommentera