Varma mackor med kantarellstuvning och picklad lök

För 4 personer

Börja med att pickla rödlöken. 

  • 1dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Blanda ättika, socker och vatten till sockret har löst upp sig. Lägg sedan i fint skivad lök. Ställ in burken i kylskåpet medan du gör mackorna. Kom ihåg att sätt ugnen på 220 g.

Till stuvningen behöver du

  • 1 l kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • Lite konjak och svartvinbärssaft efter smak alltså inget måste
  • Ost gärna västerbottenost eller annan lite mer smakrik sort.

Börja med att steka de färska kantarellerna i en stekpanna. Ha inte i för mycket för då blir svampen kokt. Släng sedan i löken och låt den steka med en stund. Pudra över mjöl och häll därefter på grädden och låt det koka samman.  Krydda på efter smak.

Lägg sedan stuvningen på något gott bröd, gärna surdeg. Strö över östen och sedan in i ugnen tills osten smält och fått lite fin färg.

Serveras på en gång tillsammans med den picklade löken.

 

 

Kommentera