Ostomelett med rostade grönsaker

4 pers

Rotsaker
250
g morötter
3 st palsternackor
1 st rödlök
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1,5 msk olivolja
1 tsk honung
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Omelett
6 st ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning
1 dl riven ost

Ostkräm
150 g färskost
1 dl riven ost
1 msk vatten
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär morötter och palsternackor i stavar och löken i klyftor, blanda dem med basilika, oregano, olja och honung. Salta och peppra. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn ca 30 min.
3. Knäck ägg i en skål blanda med mjölk, rör samman löst med en gaffel. Salta och peppra.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och häll sen i smeten. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot botten på stekpannan. Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt i kanterna. Strö på ost och vik dubbel.
5. Blanda färskost med ost och vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg den på omeletten, toppa med rotsaker och sallad.
6. Servera.


			

Kommentera