Havrebröd med tranbär och nötter

Ett gott proteinrikt bröd med nötter och tranbär. Superlätt att göra det enda som tar tid är ugnen då det ska gräddas i 40 min.

Du behöver
1 dl finhackade nötter. Jag blandade mandel, cashew och valnötter. Man kan välja lite vad man har.
1/2 dl solrosfrön + 1/2 dl hampa frön eller 1 dl av den sort man har har hemma.
2 dl havregryn (Välj glutenfri om du vill ha brödet glutenfritt)
1 msk bakpulver
1 tsk himalayasalt eller havssalt
170 g keso
4 ägg

Så här gör du: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienserna i en bunke.
Häll den ganska kletiga smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper och låt grädda
i cirka 40 min längst ner i ugnen.

Nu har du ett bra bröd där du får protein från nötter, keso och ägg.
Ett bröd rik på på lignaner – en växtkemikalie som skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar.
Och tranbär som innehåller antioxidanten resveratrol, fibrer C-vitamin D-vitamin folat, järn, zink, kalcium och PAC.
Så ät och njut med gott samvete!

Kommentera