Äppelmuffins med crumble

Supergoda muffins med äpplen och ett täcke av smuldeg. Dessa kan man lätt byta ut äpplen mot tex bär eller varför inte rabarber?!

Till Smeten behöver du

Fyllning

Smuldeg

Gör så här:
  • 1. Skala och klyfta äpplena.
  • 2. Stek dem i smör,socker och kanel. Låt svalna.
  • 3. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 4. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen.
  • 5. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
  • 6. Blanda i det smälta smöret blandat med mjölken.
  • 7. Blanda mjöl, bakpulver och salt rör ner i smeten.
  • 8. Häll i äpplena och rör om.
  • 9. Placera 8 stora eller 12-14 små formar på en plåt. Gärna på en muffinsplåt. Då behåller de formen bättre.
  • 10. Fyll formarna till 2/3.
  • 11. Strö över smuldegen. Grädda stora i 20 min. och små 12-15 min.

Kommentera