Musslor

ca 4 portioner

  • 40 st blåmusslor
  • 3 st Schalottenlök(ar)
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 msk smör
  • 4 dl vin, vitt
  • 2 dl grädde
  • 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

  • 1. Skölj och borsta musslorna. Kasta dem som inte sluter sig.
  • 2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  • 3. Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i musslorna, tillsätt vinet, koka upp och lägg på lock. Koka på stark värme tills musslorna har öppnat sig, ca 2 minuter.
  • 4. Lyft ur musslorna. Tillsätt grädden och koka upp.
  • 5. Fördela musslorna i tallrikar. Mixa spadet och häll det över musslorna. Strö över persilja.
  • 6. Servera med ett gott bröd.

Kommentera