Äppelmuffins med filmjölk

Det här behöver du

Gör så här:

  • 1. Börja med kaneltäcket. Blanda mjöl, socker och kanel. Ställ åt sidan.
  • 2. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 3. Skala och skär äpplena i klyftor, täck över så att de inte mörknar. Vispa smör och socker vitt och poröst.
  • 4. Vispa ner äggen ett i taget.
  • 5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner det i smeten växelvis med filmjölken.
  • 6. Fördela smeten i formarna så att de blir fyllda till hälften. Vänd äppelklyftorna i kanelblandningen. Stick ner dem i smeten. Strö över kanelblandningen och lägg en tunn skiva smör på varje muffins (använd osthyveln).
  • 7. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter.

Kommentera