Grissini

 

Du behöver:

25 g färsk jäst

1 tsk salt2 tsk strösocker1,5 dl ljummet vatten1 st ekologisk äggvita0,5 dl god olivolja

2 kvistar rosmarin

5 dl vetemjöl

Flingsalt

En kruka rosmarin

 

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av det ljumna vattnet och rör om.

Vispa äggvitorna lätt. Blanda ner äggvitorna, oljan och resten av vattnet i bunken.

Hacka två kvistar rosmarin och blanda i degen.

Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.

Jäs degen under bakduk i 1.5 timme. Sätt ugnen på 175 grader.

Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.

Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.

Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.

Kommentera