Biscotti

Det här behöver du till ca 60 st

100 g sötmandel 
100 g pistagenötter
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

Skålla och skala mandeln.

Hacka mandel och pistagenötter grovt.

Rosta i en torr, het stekpanna tills mandeln och nötterna fått fin färg.

Låt mandelblandningen svalna.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

Blanda försiktigt ner mjölet och bakpulvret. Spara lite mjölblandning till utbakningen. Arbeta snabbt ihop till en deg och blanda i nötter och mandel.

Arbeta ihop degen till två tjocka längder, ca 40 cm långa, och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.

Ta ut och skär längderna i ca två cm breda bitar.

Stäng av ugnen och torka skorporna i ugnens eftervärme.

 

Kommentera