Lakrits och hallonfudge

Det här behöver du till Lakritslagret:
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
1 påse krossade turkisk peppar
200 gram mjölkchoklad
svart karamellfärg

Gör så här:
Krossa karamellerna i mortel.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.

låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning.
Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll upp smeten i en bakplåtsklädd form.

Börja sedan med lager nummer två och ställ lakritsfudgen kallt.

Det här behöver du:
3 dl vispgrädde

4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
125 gram färska hallon
100 gram vit choklad
röd karamellfärg

Gör så här: 
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader. Mosa till de hallon som behövs, det mesta kokas upp.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll detta på lakritslagret. Ställ svalt , gärna över natten innan du skär fina bitar.

(Recept hämtat från Jennys matblogg)

Kommentera