Högrevsgryta

För 4 pers

  • 600 g högrev
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 kvistar timjan
  • 5 dl rödvin
  • 3 msk konc kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 400 g kantareller
  • 2 salladslökar
  • ev finskuren gräslök
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • ev majsstärkelse (Maizena)
  1. Skär högreven i ca 4 cm stora bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt.
  2. Bryn kött och fläsk i smör i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök och timjankvistar och fräs i ca 2 minuter.
  3. Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Sätt på lock och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört. Smaka ev av med salt och peppar. Red ev av grytan med majsstärkelse till önskad konsistens.
  4. Rensa kantarellerna och skär salladslöken i strimlor. Fräs kantarellerna i smör. Tillsätt salladslöken mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg svamp- och lökfräset i grytan strax före servering. Servera med rotselleripuré,

Kommentera