Rabarberkaka

Det här behöver du

150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl 

 5 rabarber
ca 2 msk strösocker
florsocker att pudra över kakan  

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form. Jag bröade med kokosflingor men man kan lika gärna ta ströbröd. 

3. Skala rabarbern och skär om i 2-4 delar beroende på hur stor rabarbern är. Kom ihåg att dom ska få plats på längden i formen. 

4. Sockra på rabarberna man kan även strö över stött kardemumma. Lägg sedan rabarbern på längden på smeten i formen. 

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Pudra med florsocker låt svalna. Det går bra att äta den som den är annars är det gott med glass eller grädde till också. Personligen tycker jag kakan är godare dagen efter då den har geggat till sig lite. 

Kommentera