Auberginerullader med fetaost

4 personer. 

Aubergine

  • 2 st auberginer
  • 0.75 paket fetaost
  • 75 gram mascarponeost
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 1 nypa(or) salt
  • 0.5 kruka(or) basilika
  • 1 st Citron, rivet skal

Tomatsås 

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st lök
  • 1-2 vitlökskyftor
  • vitvinsvinäger
  • örtkryddor (Basilika, Origano, Timjan) 
  • honung 
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skär auberginerna på längden gärna med osthyvel eller mandolin. Lägg dom sedan på en plåt och strö salt över för att få ur lite vätska. Saltet ska torkas av lite senare. 
  3. Stek lök och vitlök i en kastrull med olivolja. häll sedan i krossade tomater, tomatpure, honung och vitvinsvinäger. Blanda i olika örtkryddor, salt och svartpeppar. Låt stå och puttra på låg värme. 
  4. blanda ihop fetaost, mascarpone, basilika och citronskal. 
  5. Torka av auberginerna med papper. Lägg sedan en klick av oströran och rulla ihop. Fäst rullen med en tandpetare. Lägg i en ugnssäker  form och häll över tomatsåsen. strö över resterande fetaost. In i ugnen och gratinera i ca 15 min. 
  6. Servera med Ris eller Pasta och en god sallad 

 

Kommentera