Blomkålspizza

Gluten och jästfri pizzabotten som är hur lätt som helst att göra och den är dessutom grymt god! 

Börja göra en tomatsås om du inte är lat och köper färdigt.

Tomatsås
1 burk krossade tomater, gärna smaksatt

1 hackad gul lök
Vitlök efter smak
Örtkryddor efter smak
och en skvätt honung eller något annat sött.Ja cola går bra även det 😉

Det här behöver du till bottnen 

1 blomkålshuvud ca 600 gr till 2 pers
1 1/2 dl riven parmesanost
2 ägg
salt

Gör så här:
Sätt ugnen på ca 200 grader
Gör buketter av blomkålen och släng allt i en mixer och mixa det tillsa det blir småbitar.
Släng in allt i mikron i ca 3 min på full effekt eller ångkoka det på spisen.
Lägg massan i en ren handduk och låt det svalna en stund. Gör ett knyta av handduken
med massan i mitten och pressa ur så mycket vatten som det bara går.
Lägg massan i en bunke och blanda i parmesan, ägg och salt.
Lägg degen på en bakplåt gärna också på bakplåtspapper. Kadda ut massan så att bottnen
blir ganska tunn. In med bottnen i ugnen i ca 20 min så att den får lite färg. Låt den
svala lite och sedan på med tomatsås. Sedan är det ju fritt fram vilken topping man känner
för att lägga på. På just den här pizzan valde jag mozzarella, soltorkad tomat och stekt lök. Och så sista vändan in i ugnen så ca 10 min sedan är det klart att äta 🙂 

 

 

 

Kommentera