Gurkmeja shot

Gurkmeja är nyttigt på så många sätt. Under receptet ser ni några punkter om ni är intresserade 🙂 Och jag lovar att shoten är mycket godare än vad man tror. Jag ställde mig vid vasken första gången jag drack den för jag var rädd jag skulle behöva spotta ut den och blev positivt överraskad av smaken 

Det här behöver du

  • 1 msk Gurkmeja
  • 1 nypa Cayenne 
  • 1 nypa Kanel
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Olivolja
  • 1 msk Citronsaft
  • 1 skvätt Vatten

Blanda ihop alla ingredienser och ta det som en shot. Jag gillar lime och därför avslutar jag min shot med en limeskiva då blir det nästan som när man dricker Tequila fast nyttigare 😉 

 

 Gurkmejans goda egenskaper
* minskar inflammationen på cellulär nivå.
* stärker och förbättrar matsmältningen.
* stödjer hälsosam leverfunktion och detox.
* är renande för blodet.
* ger skydd mot arteroskleros.
* ökar ledernas flexibilitet och minskar svullnaden hos människor med ledgångsreumatism.
* ökar insulinkänsligheten och reglerar blodsockernivån.
* skyddar levern mot gifter och stödjer hälsosam leverfunktion.
* blockerar bildningen av AGE-komplex, Advanced Glycation end-producs, vilka skadar vävnader såsom diabetisk retinopati, blindhet, grå starr, Parkinson och Alzheimer.
* Det sänker det inflammations-relaterade kolesterolet LDL med 43 procent, men ökar det goda HDL kolesterolet med 50 procent.
* förhindrar kostinducerad fettlever.
* förhindrar övervikt genom att minska blodflödet till fettceller.
* Gurkmeja innehåller curcumin som motverkar och reverserar (läker) bland annat cancer, artrit och Alzheimerz. Laboratorieförsök har visat hejda tillväxten av bland annat bröstcancer, lungcancer, hudcancer och prostatacancer. I studier togs upp till åtta gram curcumin dagligen till cancerpatienter utan att få några negativa sidoeffekter.
* Japanska forskare visade nyligen i en studie en klar symtomförbättring hos Alzheimerpatienter med två kapslar tillskott under ett års tid. Två grava fall kunde till och med känna igen familjemedlemmarna i slutet av studien.
Källa: Sanna Ehdin Anandala

Kommentera