Grönsaksgryta

En enkel och god grönsaksgryta som passar perfekt i matlådan! 

  • 1 förpackning blackeye-bönor
  • 1 förpackning kikärtor
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 burk Ajvar Relish, + 1 burk vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st gul lök(ar)
  • 1 salt
  • 1 olivolja eller kokosolja 
  • 1 st zucchini
  • 2 st paprika
  • 2 klyfta(or) vitlök(ar)
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 svartpeppar   
  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika och zucchini. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs lök och grönsaker ca 2 min.
  2. Tillsätt timjan, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs under omrörning ytterligare 30 sek. Tillsätt ajvar relish, vatten och buljong och låt det koka upp.
  3. Sila av kikärtor och bönor och spola dem i kallt vatten. Tillsätt till grytan och låt det puttra 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med förslagsvis ris 

Kommentera