Pizza Bianca och Fikonpizza

Pizza Bianca med kronärtskocka och rucola

För 3-4 portioner, 20 minuter

1 sats pizzadeg

1 burk kronärtskockspuré, à cirka 120 g

3 vitlöksklyftor, tunt skivade

1 mozzarella

80 g färskriven parmesan

flingsalt

1/2 citron

2 nävar rucola

olivolja

nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på högsta möjliga temperatur.

Dra eller kavla ut degen så att den blir så stor som möjligt och placera på bakplåtspappersklädd plåt. Bred på kronärtskockspurén, strö över vitlöken och bryt över mozzarellan. Salta och strö över parmesan.

Grädda tills pizzan får fin färg, cirka 4-8 minuter.

Pressa under tiden citronsaft över rucolan, blanda med olivolja, flingsalt och peppar.

Strö rucola över den nygräddade pizzan och servera genast.

Fikonpizza med pancetta, brysselkål och gorgonzola

Vacker mat är god mat. Den här kombinationen av smaker är helt enkelt enastående.

För 3–4 portioner, 30 minuter

Sätt ugnen på högsta möjliga temperatur.

Smält smöret och mjukstek löken med timjan, socker och lagerblad utan att den tar färg. Ställ åt sidan.

Knaperstek pancettan och låt rinna av på hushållspapper.

Skär av roten på brysselkålen, ta bort fula blad och strimla resten riktigt tunt. Dela fikonen i kvartar.

Dra eller kavla ut pizzadegen och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lök, pancetta, brysselkål, fikon och bryt över gorgonzolan. Peppra.

Grädda i 5–8 minuter eller tills ytan får fin färg. Ringla över lite olivolja och servera genast.

Kommentera