Kryddrostade Kikärtor

Vill du ha ett supernyttigt alternativ till fredagsmyset? Prova då kryddrostade kikärtor. Undersökningar har visat att dom som äter kikärtor har mindre sug efter skräpmat och godis. De reglerar alltså även aptiten, innehåller massor av antioxidanter som bla. skyddar hjärta, lungor och nervsystem. Plus att med bara små mängder kikärtor i kosten kan du förbättra insulin och blodvärdet på bara en vecka. Så vad säger du, fettbildande och onyttiga chips eller kikärtor? 😉 receptet är räknat på 4 pers

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk grovt krossade spiskumminfrön 
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1/2 tsk havssalt
  • 800 g konserverade avrunna kikärtor
  • 2 msk dadelsirap

Värm ugnen till 200 grader. Häll i oljan i en ungsform och ställ in den i ugnen i några minuter så oljan värms upp. 

Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, kanel, kryddpeppar och havssalt. 

Häll de avrunna kikärtorna i ungsformen, ringa över dadelsirap, strö över kryddblandingen och rör om. Rosta i ugnen i 15-20 min och rör om någon gång. Kikärtorna är klara då de fått lite färg och en liten skorpa. 

Häll upp ien skål och låt svalna innan servering. Blir det något kvar så kan man ställa in de i en lufttät burk i kylen. 

2 reaktioner på ”Kryddrostade Kikärtor

Kommentera