Äppelrosor

De gamla grekerna var övertygade om att äpplen botade i stort sett alla åkommor och läkare ordinerade äpplen för allt från feber till alkoholism. Och än idag gäller det gamla ordspråket ”Ett äpple om dagen” men idag visar studierna att vi människor mår bra av två äpplen per dag då de stärker immunförsvaret samt sänker risken för dödlig utgång av hjärtsjukdomar, cancer och diabetes typ 2 

Så en god och relativt nyttig dessert med äpplen kan ju inte skada 

  • En rulle smördeg
  • Äpplen gärna röda
  • Kanel
  • Cocossocker (det går bra med vanligt socker också men vill man vara lite nyttigare ta cocossocker) 

Värm ugnen till 200 grader. Skiva äpplen tunt i halvmånar (2 st för 6 rosor) lägg halvmånarna på smördegen och på med kanel och socker efter smak. Rulla ihop och forma till rosor. Pensla rosorna med uppvispat ägg och därefter in i ugnen i ca 15-20 min. 

Servera med vaniljsås, lätt uppvispad grädde eller för ett nyttigare alternativ välj  Nyttigare glass

Kommentera