Syrlig, söt och lätt att göra 🙂 En dessert som kan göras i förväg.
Pajdeg | ||
4 msk vatten | ||
125 gram smör eller margarin | ||
3 dl mjöl | ||
Citronkräm | ||
2 st citron(er) | ||
3 st äggula(or) | ||
1 msk smör eller margarin | ||
3 dl vatten |
1,5 dl socker | ||
6 msk maizena | ||
Maräng | ||
1 dl socker | ||
3 st äggvita(or) |
Tillagning
Rör ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i matbredare, annars får man gegga ner händerna så det blandar sig ordentligt.)
Tryck ut degen i pajform, låt stå kallt en stund om du har tid, annars kör in den i ugnen direkt, 225°c i 20 min, eller tills den börjar få färg.Gör under tiden citronkrämen, blanda vatten, socker, maizena och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp och bli tjock. Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet.
Låt krämen och pajskalet svalna lite. Ställ ut det på balkongen eller nåt.Vispa äggvitorna hårt till marängen, och rör sen försiktigt i sockret.Häll krämen i pajskalet, och bred sen marängsmeten ovanpå.
Grädda i 150°c ca 10 min. Marängen ska också få färg.
Tryck ut degen i pajform, låt stå kallt en stund om du har tid, annars kör in den i ugnen direkt, 225°c i 20 min, eller tills den börjar få färg.Gör under tiden citronkrämen, blanda vatten, socker, maizena och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp och bli tjock. Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet.
Låt krämen och pajskalet svalna lite. Ställ ut det på balkongen eller nåt.Vispa äggvitorna hårt till marängen, och rör sen försiktigt i sockret.Häll krämen i pajskalet, och bred sen marängsmeten ovanpå.
Grädda i 150°c ca 10 min. Marängen ska också få färg.