Citronmaräng paj

Syrlig, söt och lätt att göra 🙂 En dessert som kan göras i förväg.

Pajdeg
4 msk  vatten
125 gram  smör eller margarin
3 dl  mjöl
Citronkräm
2 st  citron(er)
3 st  äggula(or)
1 msk  smör eller margarin
3 dl  vatten
1,5 dl  socker
6 msk  maizena
Maräng
1 dl  socker
3 st  äggvita(or)

Tillagning

Rör ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i matbredare, annars får man gegga ner händerna så det blandar sig ordentligt.)
Tryck ut degen i pajform, låt stå kallt en stund om du har tid, annars kör in den i ugnen direkt, 225°c i 20 min, eller tills den börjar få färg.Gör under tiden citronkrämen, blanda vatten, socker, maizena och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp och bli tjock. Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet.
Låt krämen och pajskalet svalna lite. Ställ ut det på balkongen eller nåt.Vispa äggvitorna hårt till marängen, och rör sen försiktigt i sockret.Häll krämen i pajskalet, och bred sen marängsmeten ovanpå.
Grädda i 150°c ca 10 min. Marängen ska också få färg.

 

Kommentera