Thaispett

Thaispett för 4 personer.

0,5 kg kött tex kyckling eller skinkstek

1 st vitlöksklyfta

2 krm gurkmeja

1 tsk persilja

1 tsk paprikapulver

Skär köttet i bitar och lägg det i en plastpåse tillsammans med en kryddor och vitlök. Låt stå en stund. Sedan ska det in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min beroende på hur stora bitarna är. Men innan du ställer in det i ugnen börja med såsen för den tar ca 20 min att göra. Och till såsen behöver du följande.

0,5 gul lök

1 st morot

1 st vitlöksklyfta

1 msk röd Thaicurry

2 dl vatten

1st vegetarisk buljongtärning eller fond

1 dl matlagningsgrädde blandat med 2 msk kokosflingor eller 1 dl kokosmjölk. Du väljer själv

1 stjälk citrongräs

1 st limeblad

1 msk ingefära

0,5 tsk salt

En nypa rörsocker

Stek lök, morot, vitlök tillsammans med Currypastan. låt grönsakerna bli lite mjuka. I med vatten, buljong och gräddblandningen eller kokosmjölk beroende på vad ni valt. I med citrongräs, limblad och smaka av med ingefära, salt rörsocker (vanligt socker eller honung går oxå bra) Låt koka i ca 20 min och sedan ska det mixas till en jämn sås.

Nu till Wokgrönsakerna. släng i div. grönsaker i en wok och stek på tills dom blir mjuka men med lite tuggmotstånd. Ta tex. 1 st morot skuren i slantar, 0,5 st broccolihuvud, 0,5 röd paprika 0,5 st zucchini och olja att steka i samt lite salt för smaken. 

Och vill man ha mer grönt till så kan man med fördel göra en gurksallad att servera till. Ta då 0,5 st urkärnad gurka hackad i bitar. Blanda med 0,5 st mango, 1 dl kokta sojabönor, 1 liten bit chili 1 msk limejuice och 1 tsk Nam Pla (fisksås) Blanda ihop allt och servera till

Servera med ris

อาหาร อร่อย
Smaklig måltid!

Kommentera