Paella

ca 4 personer

300 g skalade räkor
0.5 kg färska blåmusslor eller grönmusslor går också bra
1 st hel kyckling man kan fuska och ta en grillad och lägga i den i slutet då räkorna ska blandas i.
2 pkt saffran
5 dl avorioris (långkornikt ris)
1 l hönsbuljong
1 burk krossade tomater
1 st paprika
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
2 msk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 st lagerblad
Salt, vitpeppar ev. hummerfond och tabasco och andra kryddor efter smak.
Gör så här
Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).
Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).
Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i pannan om det inte är en färdiggrillad
Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin.
Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
När 5-6 minuter återstår läggs dom tvättade blåmusslorna och räkorna ner.

Serveras något krämig i konsistensen.

Kommentera